Boogie Woogie of SwingBoogie Woogie
Precies zoals je ziet in oude films als Rock around the Clock van Rock and Roll legende Bill Haley of The Girl Can't Help it met Jane Mansfield. Boogie Woogie is swingen op lekkere muziek die je terugvoert naar de roaring fifties van de vorige eeuw.

Boogie Woogie wordt ook wel oude stijl Rock 'n' Roll genoemd. Met petticoats uitgedoste dames, heren met vetkuiven en jaren '50 kleding zijn kenmerkend voor de uitstraling van deze dans. Boogie Woogie is de dans die in de jaren '40 door de Amerikaanse soldaten werd geïntroduceerd in Europa. De muziek waarop werd (en wordt) gedanst is ontstaan uit de jazz, ragtime, blues en bop. In Europa werd deze muziek bekend onder de naam Rock & Roll. Boogie Woogie heeft veel van haar oorsprong behouden.

Tijdens onze gezellige lessen zie je jong en oud gezamelijk op de vloer staan. Deze dans is door het snelle voetenwerk behoorlijk intensief. Na een flinke training is een droog shirtje soms van harte welkom.

Swing
De swing is een eenvoudigere variant op de Boogie Woogie. Omdat je maar de helft van het aantal pasjes maakt, zul je deze dans waarschijnlijk eerder onder de knie hebben. Bovendien kun je op snellere muziek dansen zonder een "lekke koppakking". In tegenstelling tot bijvoorbeeld acrobatische Rock & Roll zijn de Boogie Woogie en de Swing dansen die door jong en oud beoefend worden.